Bedre sittekomfort og varme i Loddefjord

Loddefjord kirke har vært stengt fra mandag 18. september. På søndag åpner en kirken igjen etter en  oppussingsperiode.

Loddefjord kirke pusset opp:

-Dette er vi veldig glade for sier administrasjonsleder Elias Solsvik. Akasia sine arbeidere har jobbet raskt og effektivt og en så for seg en åpning langt ute i November.  Kirken har vært stengt for begravelser og gudstjenester, men menigheten er glade for at en nå kan åpne kirken igjen.

- Hva er det som er blitt gjort?

- Gulvet i kirkerommet er blitt slipt og lakket og fremstår nå som et mye lysere furugulv. Det lyseblå teppet i midtgangen er fjernet og skal bli erstattet med et nytt teppe i en annen (grønn) farge som står i stil med dørene til våpenhuset og dør til gang til sakrestinngang. Søknaden om godkjenning av teppe er nå inne til biskopen og bispedømmerådet.

Nye ovner

Administrasjonsleder og kirketjener Solsvik er veldig glade for at Ikke minst er de gamle rørvarmeovnene (som var utkoplet på grunn av kortslutning) under benkene er fjernet og en har fått montert nye ovner som er skrudd fast under benkesetene. Det nye er at mens en før hadde rørovner på gulvet under tredje hver benk har en nå ovner under hver benk. – Dette er veldig bra for de som kommer til kirken på gudstjeneste og begravelse.

Bedre sittekomfort

Nå nytter det heller ikke å klage på sittekomforten i kirken forteller Solsvik. - Kirkebenkene er vippet litt tilbake med en kile under hver benk for å få en bedre sittestilling. Det skal komme puter i benkene som skal være skrått skåret slik at overflaten av benkene med pute blir vannrett. I tillegg til dette er dørene, alteret og alterringen er malt siden de var preget av mange år med slitasje sier Solsvik. Han er nå glad for at om det blir en kald vinter med mange kuldegrader, slipper en å ha en byggtørker stående på fullt døgnet rundt inne i kirkerommet. Både menighetsråd og stab er takknemlig for oppussingen som er gjort av BKf og Akasia. Det er også grunn til å takke kommunen som bevilger penger til oppussingen av kirkene i Bergen. - Det er godt at kirkebyggene blir tatt vare på sier Elias Solsvik i Loddefjord menighet. .