Misjionsprosjektet: Ebenezer Child Care Minestry, skoleprosjekt og hjelp til selvhjelp.

I januar reiste et team på 7 personer fra Norge til Uganda for å holde seminar i regi av organisasjonen «Helhet Gjennom Kristus» på «Upward School» i Kiryandongo.

Under oppholdet besøkte vi flere av barna som er i Ebenezer Child Care Minestry (ECCM) både i Kampala og i Nord Uganda. Under oppholdet i Nord, ble 6 nye barn innlemmet i prosjektet for å få skolegang. Her er fortellingen om hvordan «Night» og barna hennes ble en del av Ebenezerfamlien.

I en av pausene mellom undervisningene i seminaret som vi hadde, kom det en liten forkommen dame i utslitne og til dels fillete klær frem til oss med følgende spørsmål. «I want a small house close to the church». Det samme skjedde de to neste dagene. Etter litt undersøkelse, viste det seg at denne kvinnen het «Night» som betyr Natt. Hun hadde ingen steder å bo, men leide en liten skrøpelig hytte langt inn i skogen når hun klarte å skaffe noen penger.  Nå bodde hun i kirka og levde av det som menigheten kunne gi henne av mat. Hun var flyktning fra Sør Sudan, enke og hadde 3 barn som ikke gikk på skole. Hun og barna kom til kirken for ca. 6 måneder siden og var blitt satt fri fra besettelse knyttet til hekseri og lokale medisinmenn.

Etter som dagene gikk fikk vi mer og mer informasjon om Night. Vi snakket med de eldste i kirka, om det var tomter til salg i området. De foreslo at hun kunne kjøpe et lite hjørne av den store kirketomten. Før vi hadde reist fra sørover til Kampala, hadde vi startet en innsamlingsaksjon til tomt og et lite hus til denne lille familien. De tre barna hennes fikk alle starte i 1. klasse på «Uppward Sckool» som bare ligger ca. 100 meter fra «Gospel Hope Church», Nord Uganda.

Bilde av huset er fra mars, hvor det står og tørker, før familien kan flytte inn. Vi har spurt om hun kan skifte navn fra «Night» til Hannah, og det var ikke noe problem.

Hannah kommer nå hver dag for å stelle den lille åkeren som hun har laget i hagen sin for å dyrke mat til seg og sine barn. For bare noen måneder siden var Hannah en kvinne uten håp og folk snakket om henne og sa at hun var mentalt ustabil, hjelpeløs og forkommen. Denne hjelpen har gitt henne livsmotet tilbake og håp for fremtiden.

Dersom du ønsker å være med å gi en gave til hus til denne lille familien, kan du gjøre det ved å gi til Konto nr. 9521.05.22752 og merke gaven med «Hus til Hannah».