Misjonsprosjekt i Uganda

"Mor" og "Far"Vår første tur til Uganda var høsten 1998. Sammen med et vennepar ble vi invitert til bryllup i Kampala. Brudgommen hadde vi møtt i Norge høsten før, og vi hadde "fått" tre jenter som vi støttet med skolepenger.

Ove Birkeland

2012-06-18

Jorunn og Magne Bjørkhaug

Under dette oppholdet i Uganda, ble vi kjent med en mann som hadde et stort hjerte for gatebarn og vi fikk være med han til slummen og møtte mange fattige og foreldreløse barn. Vi fikk god kontakt med 6 gutter som hadde levd på gaten, og dette gjorde et stort inntrykk på oss, og hjertene våre smeltet! Dette ville vi gjøre noe med! Da vi kom hjem engasjerte vi venner og familie til å være med å bidra med pengestøtte. Etterhvert ble prosjektet presentert for Loddefjord menighet som besluttet at dette skulle være menigheten sitt misjonsprosjekt i Afrika.

Fattigdommen er stor i dette landet og ca. 50 % av befolkningen er under 15 år. Mange i foreldregenerasjonen er døde pga HIV og AIDS. Prosjektet har blitt gradvis oppbygd og utvidet. Vi startet med å hjelpe gatebarn med skolepenger, skoleuniform, helsehjelp og mat. Fra 2002 har prosjektet hatt den formen som det har i dag, ledet av pastor Sunday Sula.

Dette har vi fokus på:

• Hjelpe fattige og foreldreløse barn gjennom organisasjonen, Ebenezer Child Care Ministry, som er registrert som en NGO, Non Govermental Organisation i Uganda. I dag støtter vi 129 barn. De fleste bor hjemme hos familie, en tante eller en besteforelder.
  • Kirke og evangelisering: Senteret, Ebenezer har også plantet en kirke i tilknytning til senteret, Gospel Hope Church. Videre har denne kirken plantet 4 nye kirker i Nord-Uganda.
  • Helseklinikk: Senteret har også etablert en helseklinikk, Betty's klinikk. Denne er drevet av Betty, som er utdannet sykepleier. Utdannelsen hennes er betalt av venner i Norge.

Vær med å gi en gave til prosjektet!
Kontonr : 9521.05.22752
Merk gaven med "Loddefjord menighetsprosjekt"